Opti flyttes til mai

På grunn av smittesituasjonen i Europa, utsettes den første optiske messen i 2022. Opti i München flyttes fra januar til mai. 

Utstillerne på europeiske optikermesser må vente et stykke ut i 2022 før første messe kan holdes (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Fra januar til mai

Flere norske optikere deltar hvert år på den store messen i Tyskland. Men nå er det en stund siden sist. I fjor ble den avlyst. Neste år blir den utsatt.

En pressemelding fra arrangøren peker på den ukontrollerte spredningen av koronaviruset og uforutsigbarheten rundt smittevern som årsakene til at messen flyttes.

Opti skulle blitt holdt 14.-16. januar 2022. Nye datoer er 13.-15. mai neste år.

Mulighetene for å holde en vellykket og avslappet messe i januar har endret seg dramatisk de siste dagene, skriver de i pressemeldingen.

– For øyeblikket er det umulig å vite om situasjonen vil bedre seg i januar. Vi kunne derfor ikke garantere at messen kunne blitt avholdt, sier Opti-direktør Klaus Plaschka torsdag.

Arrangørene ber de som har planer om å besøke messen krysse av de nye datoene i kalenderen. Da skal fire messehaller stå til disposisjon for besøkende og utstillere fra hele verden.