Forskere på New Zealand har kanskje funnet en ungdomskilde for keratonuspasienter. De tester ut øyedråper som reprogrammerer hornhinneceller og skrur tiden tilbake. Les, og se forsker fra University of Auckland fortelle om behandlingen.
Hornhinnen kan skrus tilbake til embryo-stadiumØyedråper som virker på cellene, og «overtaler» dem til å tro at de er tilbake til et langt tidligere stadium i utviklingen, når du er et foster. Er det mulig? Ja mener forskerne ved University of Auckland, New Zealand.
Det begynte for fem år siden da forskerne fant ut at det var mulig å reprogrammere hornhinneceller til å tro at de var nerveceller. Fra der, og til å få cellene til å utvikle kollagen var et mål – det samme var myopikontroll, skriver Optometry Today.
Øyedråpene, som inneholder steroider og vekstmateriale, har vist seg å virke på menneskelig hornhinnevev i laboratoriet, og testes for øyeblikket på sau.
Neste mål er utprøving på mennesker med keratokonus som nærmer seg stadiet for hornhinnetransplantasjon.
Forskerteamet håper at de første pasientene kan få behandling med øyedråpene mot slutten av 2017. Neste mål er at øyedråpene skal kunne benyttes på et langt mer utbredt synsproblem i verden; myopi.
Kirurg ved Moorfields øyesykehus i London, Vincenzo Maurino, sier dette er svært spennende nyheter, som når det er testet på mennesker, kan utvide mulighetene for behandling av keratokonus-pasienter.
Les artikkel fra Optometry Today, og se intervju med Dr. Trevor Sherwin her