Pakk solbrillene riktig!

Når du reiser på ferie er det viktig å pakke solbrillene riktig så de ikke blir ødelagt. Ikke minst på flyreiser.

Mannen bak brillene er Arvid Krogh. Illustrasjonsfoto: Dag Øyvind Olsen
Beskytt briller og kontaktlinser

I fjor sommer var det flere oppslag i norske medier om folk som hadde fått ødelagt eller mistet briller og kontaktlinser på ferie. Ergerlig, så klart – men også problematisk om man ikke har reserveløsninger. Briller og solbriller med styrke lar seg ikke erstatte i en fei, og kontaktlinser er heller ikke like tilgjengelig overalt.

Problemene oppstår gjerne i forbindelse med flyreiser. Bagasje kan bli stjålet eller forsinket, og selv håndbagasjen kan få hard medfart i kofferthyllen på fly.

Nettstedet Airsafe.com kommer med følgende råd: Brillene dine hører hjemme i en hard boks, ikke en myk, når du skal reise med fly. Selv om du nennsomt plasserer brillene i håndbagasjen, kan den bli klemt av annen bagasje i hattehyllen på et fly i luften. Når du skal gjennom sikkerhetskontrollen, kan du bli bedt om å ta av deg brillene. Da er det kjekt å ha en boks å legge de i.

Fordi bagasje noen ganger blir stjålet, forsinket eller forsvinner bør du aldri pakke briller og kontaktlinser i bagasjen du sjekker inn på flyplassen.

(Tipsene ble formidlet av Essilor Norges Facebookgruppe)

Les artikkelen i Airsafe.com her