Poengjakten er i gang!

John Egil Amundsen hos Tid og syn i Vennesla har allerede samlet over 100 etterutdanningspoeng i år, og leder NOFEP-perioden 2017-2019. Han synes det er viktig å være oppdatert og å fortsette å utvikle seg gjennom hele yrkeslivet. Les hans kurstips!

John Egil Amundsen på jobb i Vennesla, i optikerforretningen Tid og syn (Foto: Privat)
Ta nettkurs

Lang reisevei og store kostnader trenger ikke være til hinder for faglig oppdatering. John Egil Amundsen, som for øyeblikket leder peongmessig i den nye etterutdanningsperioden, er ganske allsidig.

– Jeg interesserer meg for optometri generelt, og er ikke så opptatt av spesifikke kurs. Det finnes kus gjennom nettsidene til for eksempel Optician, Cetpoints.com og Optometry Today. Dette er korte kurs som ikke tar stort mer enn en time. Det er en flott måte å vekke interessen for faget, og for eksempel gå mer i dybden på det man synes er interessant.

Av poengoversikten ser vi at optikeren i Vennesla også har deltatt på flere fagsamlinger i inn og utland. I tillegg til aktiv deltakelse på Fagkonferansen til Norges Optikerforbund, har han reist både på den britiske kontaktlinsekongressen BCLA, og tilsvarende i Sverige.

– Jeg ble inspirert av den siste Kontaktlinsekongressen i Gøteborg som hadde et bra sammensatt og effektivt opplegg med gode forelesere. Jeg er som regel innom landsmøtet i NOF og en av c) optikks fagdager i løpet av året. Neste år får jeg se om jeg får anledning til å ta enkelte kurs ved høgskolen. Det kommer litt an på hva som blir tilgjengelig og hvor mange som melder seg på. Det har vært et par anledninger der kurs har blitt avlyst, så jeg håper folk melder seg til kurs og at de får mulighet til å gå, forteller Amundsen oss.

Han synes faglig oppdatering gjør jobben mer interessant og at det gir en god følelse å kunne fortsette å utvikle seg gjennom yrkeslivet.

Generalsekretær og fagsjef Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund berømmer John Egil Amundsen for det omfattende arbeidet med å holde seg faglig oppdatert. Han sier etterutdanning er viktig for alle optikere. 

– Det er et definert krav for alt helsepersonell og av stor betydning at optikere er faglig engasjert. Digitale kurs gir gode muligheter for de som ikke kan reise på konferanser og fagsamlinger, sier Haugo.

Kravet til etterutdanningsdiplom i Norges Optikerforbund (NOFEP) er 36 poeng over tre år. Amundsen i Vennesla har allerede i oktober, etter mindre enn ti måneder, sanket over 100 poeng.

Diplomkravet for NOFEP innebærer kun en times forelesning i måneden. Det burde være overkommelig for alle optikere!