Se Mirakelet i Moldova i Tromsø

Hjelp Moldova driver ufortrødent videre sitt arbeid med å gi synshjelp til landets befolkning etter at siste prosjekt med midler fra Utenriksdepartementet ble avsluttet ved nyttår. Fredag 26. april blir det kinovisning av filmen Mirakelet i Moldova på vår fagkonferanse i Tromsø.

Hans Bjørn Bakketeig og Tatiana Ghidirimschi i arbeid på svaksyntklinikken i Chisinau, Moldovas hovedstad (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Moldova nytt!

Denne uken reiser tre avgangsstudenter ved optometriutdanningen på Kongsberg til Moldova for å ha sin praksisperiode på tre måneder her. Studentene skal hospitere på ulike institusjoner, blant annet svaksyntklinikken som ble opprettet av optiker Hans Bjørn Bakketeig og Hjelp Moldova på ett av sykehusene i Moldovas hovedstad.

Organisasjonen har nå søkt om at dette senteret for synshemmede får status som en universitetsklinikk underlagt det medisinske universitetet i Chisinau, slik at Moldova vil ta en større del av regningen for driften selv.

FNs utviklingsprogram vil formidle kontakt med Verdens Helseorganisasjon (WHO) og Unicef for å prøve å få flere samarbeidspartnere for å sikre videre drift av senteret, skriver Hjelp Moldova på sin hjemmeside.

I 2018 gikk alle bidrag samlet inn gjennom Humanitærutvalget i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon til Hjelp Moldova direkte.

Filmen om optiker Hans Bjørn Bakketeig og hans medarbeider Tatiana Ghirimschi sitt arbeid i landet har vunnet flere internasjonale priser, og endelig kan vi tilby en felles kinovisning med Hans Bjørn til stede. Det skjer på landsmøtehelga i Tromsø, fredag 26. april.