Se synsmøte fra Arendal

Torsdag settes syn på dagsorden under Arendalsuka. Du kan se direkteoverføring av arrangementet om syn i alderdommen fra klokka 14:00-15:30. Arrangør er Norges Blindeforbund, Norges Optikerforbund og Universitetet i Sørøst-Norge.

Generalsekretær Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund med rapporten «Leve hele livet – i et synsvennlig hjem» som presenteres under Arendalsuka. (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Enkle grep gir synlige resultater i hverdagen

Rapporten som skal presenteres av førsteamanuensis Helle Falkenberg setter søkelys på hvordan synshverdagen til eldre ser ut i hjemmene deres.

Hun vil peke på problemer og gi forslag til løsninger som vil gjøre det enklere for eldre å leve gode liv i synsvennlige hjem, der de ser godt med gode synshjelpemidler.

Det vil gi bedre livskvalitet og minske risikoen for fallulykker.

Eldre-og folkehelseminister Åse Michaelsen skal fortelle om regjeringens visjon «Leve hele livet», og det blir debatt, der blant andre helsebyråden i Bergen Rebekka Ljosland og stortingsrepresentant Hege Liadal Haukeland deltar, sammen med statsråden og generalsekretær Arnt Holte i Norges Blindeforbund.

Generalsekretær Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund vil stå for det avsluttende innlegget.

Arrangementet er åpent for publikum, og foregår i Blindeforbundets lokaler i Langgata 5 (5. etasje).

For alle som ikke har mulighet til å være til stede i Arendal er det mulig å se hele arrangementet på internett. Det livestreames av Blindeforbundet.

Klikk her for å komme til Blindeforbundets nettside der livestreamingen vil foregå.