Sjekk synet ved skolestart

Optiker Anette Bakketeig oppfordrer i Bergensavisen foreldre til å undersøke om barna deres har synsproblemer som kan påvirke skolehverdagen. Tall fra Norge viser at det er mange skolebarn med synsproblemer. Fillip på seks år var egentlig litt skuffet da synsundersøkelsen hos Interoptik viste at han ikke trenger briller.

 
– Norges Optikerforbund støtter intensjonen med fireårskontrollen, forteller styreleder i forbundet Anne Jervell. Men hun påpeker at kontrollen skal plukke opp de barna med store og mer alvorlige synsavvik, blant annet de synsproblemene som kan gi varig redusert syn. – Fireårskontrollen har således lite med synsfunksjonen hos mange av seksåringene som begynner på skolen å gjøre, fortsetter Jervell.

Ortoptist Hanne Sydnes og øyelege Olav H. Haugen er også opptatt av at fireårskontrollen er designet for å finne frem til de større synsproblemene med de alvorligste konsekvensene for den enkelte.

Fillip er seks år og skal begynne på skolen. Han fikk sjekket synet på fireårskontrollen. Likevel synes foreldrene det er fornuftig å undersøke synet hos optiker for en grundigere undersøkelse. Familien har ikke sett noen symptomer på dårlig syn hos Fillip. Han har da heller ikke synsfeil som trenger korreksjon. Noe Fillip ifølge BA synes er litt skuffende.

Les mer på nettsidene til Bergensavisen (BA).