Sølvretinoskopet til Hanne Tangen Rørdal

Norges Optikerforbund har tildelt Sølvretinoskopet for beste mastergradsprosjekt 2020 til Hanne Tangen Rørdal. 

Vinner av Sølvretinoskopet 2020: Hanne Tangen Rørdal (Foto:Privat)

Digital avslutning

Kåringen fant sted unden den digitale avslutningen for årets mastergradsstudenter torsdag, dagen etter de hadde presentert sine prosjekter.

Generalsekretær og fagsjef Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund stod for utdelingen av den gjeve prisen.

Han fortalte at nivået på årets kandidater var høyt og at optometrien vil dra nytte av ny kunnskap for fremtidens pasienter.

Haugo sa at det er mye vi ennå ikke vet innen faget. Det er mye vi fortsatt trenger å forske på.

Gjennom forskning og kunnskap er optmetrien på vei fremover. Kunnskap må deles, brukes og føre til endring, sa han i talen.

Det var 15 masterstudenter som presenterte og forsvarte sine prosjekter denne uken. Juryen uttaler at vinnerprosjektet holder god kvalitet, og er lett å lese. Den muntlige presentasjonen var god og kandidaten gjorde det relevant for tilhørerne.

Hun har gjort en stor jobb med å samle inn data.

Prosjektet i seg selv viser at det er mulig å forske i en hverdagspraksis, og noe alle optikere kan gjøre, selv om få gjør det.

Vinner av sølvretinoskopet er Hanne Tangen Rørdal for prosjektet:

«Refractive error, ocular disease and visual quality of life in people aged 45 years or older examined in a Norwegian optometric practice».

Veiledere har vært Vibeke Sundling og Helle Falkenberg.

En overveldet og glad prisvinner mottok budskapet over nett i Stavanger. Hun nyter nå en velfortjent sommerferie før hun skal tilbake på jobb i hjembyen Haugesund i juli.

I augustutgaven av Fagtidsskriftet Optikeren kan du møte prisvinneren, og tradisjonen tro vil hun  presentere prosjektet på neste års Fagkonferanse. Den holdes i Trondheim.