Start for utdanningsmessene

Utdanningsmessene 2020 har startet opp. Denne uken ble Halden og Lillestrøm besøkt. Turneen de neste månedene går fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. På messene deltar optikerstudenter som ambassadører for optikerutdanningen. Se film med en av dem!

Tuva Flatåker fra Geilo var ambassadør for optikerutdanningen på Lillestrøm (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Nå skal mange informeres om optikeryrket!

Titusenvis av utdanningssøkende ungdommer skal de neste ukene besøke messen «Ta utdanning» i mange av de største byene i Norge.

Synsinformasjon satser stort på å markedsføre optikerutdanningen på disse messene, og det er en medvirkende årsak til at søkertallene er så gode. Nå er det tre søkere for hver studieplass på optikerutdanningen.

Denne uken er det Halden og Lillestrøm som har fått besøk av messen. Vi møtte andreklassestudent Tuva Flatåker fra Geilo som var optikerambassadør på Lillestrøm.

Hun deltok også i fjor og forteller at selv om mange unge vet lite om optikeryrket, synes hun at kunnskapsnivået øker. Hun må svare på mange og varierte spørsmål, om utdanningen, hvor man kan få jobb, om lønnsnivå – og hvordan det er å arbeide med syn og øyne.

Se video her, på Synsinformasjons Facebookside. Tuva forteller om hvordan det er å delta på utdanningsmesse