Startskudd for utdanningsmesser

Mandag starter turneen med utdanningsmesser fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Ni optikerstudenter er med for å markedsføre optikeryrket.

Materiellet til årets kampanje er oppdatert (Foto: Per Kristian Knudsen)
Oppstart på Lillestrøm

Optikerstudenter har fått opplæring, og nå er ni av dem klare for å være gode ambassadører på utdanningsmessen «Ta utdanning» som skal ut på riksturne. To studenter fra forskjellige årstrinn er med på hver messe, og de deltar to dager hver på til sammen 11 forskjellige messer.

Deltakelsen på disse messene, og kampanjen «Bli optiker» har bidratt til stor vekst i søkningen til optikerutdanningen senere år.

Mange oppgir at kontakt med lokal optiker også er av stor betydning for yrkesvalg, så her kan alle optikere være gode ambassadører på sitt hjemsted, nå som tusenvis av avgangselever fra videregående skole og andre snart skal ta sine studievalg.

Det er mange utdanninger fra Norge og 25 land på messen som konkurrerer om ungdommenes oppmerksomhet. I fjor hadde messen 300 utstillere, og tiltrakk seg hele 96 000 besøkende.

Nytt informasjonsmateriell bestilt av Synsinformasjon er levert, og distribueres nå til de forskjellige messestedene. Det er både brilleposer, brosjyrer som er oppdatert og trykket i ny utgave, og en stor ladning solbriller som messebesøkende kan få designe selv, mens de får vite mer om hva optikeryrket går ut på.

Nettsiden til Bli optiker-kampanjen er også brushet opp.

Slik er reiseruten:

Lillestrøm 9.-10. januar

Halden 12.-13. januar

Kristiansand 16.-17. januar

Sandefjord 19.-20. januar

Stavanger 23.-24. januar

Bergen 26.-27. januar

Ålesund 30.- 31. januar

Trondheim 2.-3. februar

Bodø 6.-7. februar

Tromsø 9.-10. februar

Oslo 15.-16. februar

Les mer om messene Ta utdanning her!

Finn ut mer på Bli Optikers nettside her