Stjal for millioner

Knut Luraas ved Rjukan Synssenter har hatt innbrudd i butikken. Varer som i utsalg representerer store verdier er borte. Luraas fortviler og stiller spørsmål om politiet er godt nok rustet, da det tok flere timer før de kom for å etterforske innbruddet, etter at han tok kontakt.

 

Det å få sin forretning tømt for varer, stedvis herjet og ødelagt – og i ettertid sitter både innehaver og de ansatte med en utrygg følelse, er ikke noe en unner noen. Les mer om innbruddet ved Rjukan Synssenter via TA.

 

Norges Optikerforbund fikk for kort tid siden foreløpig informasjon og invitasjon til en sikkerhets-workshop som arrangeres onsdag 5. september 2012 på Hotel Bristol, Oslo fra kl 1230. Det er Norges Urmakerforbund og Norges Gullsmedforbund som arbeider sammen om dette.

 

Reidunn Arnevik Westgård, som representerer urmakerne, forteller at målet med konferansen er å delta, lytte og lære. Konferansen i seg selv har som mål å gå i balanse økonomisk. De ønsker også optikerbransjen velkommen til sikkerhetsdelen da de er kjent med at mange forretninger selger både ur, optikk og gull.

 

Prisen er satt til:• Medlemmer i NUF, NGF (mange optikere i samarbeid med ur og gull) : kr 450,-

• Ikke-medlemmer: kr 650,-


 

Prisene dekker selve konferansen, pausemat, kaffe og te.

 

Westgård fortsetter å fortelle at det er viktig at ikke bare butikkeiere stiller opp, men at de også husker på sine ansatte som står bak disken. Innen ur og gull har de flere rene ran enn hva vi er vant til i optiske forretninger.

 

Mer informasjon om sikkerhets-workshopen kommer som nyhet på optikerne.no når endelig program er ferdig utarbeidet.Nyheten om Rjukan Synssenter er tipset av Sigrid Midtbø Storkås