Synsforskere anbefaler Pokémon

Sammenlignet med andre dataspill på skjerm, er Pokémon Go bra for synet. Det er fordi du blir tvunget til å veksle mellom å se på skjerm og terreng. Da låser ikke nærsynet seg, beroliger synsforskere på Kongsberg.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Positiv jakt!

– Vi i synsmiljøet er faktisk ikke spesielt bekymret for Pokémon Go. Det har flere fordeler, hvis vi sammenlikner med spill på nettbrett eller spill som foregår på TV eller PCskjerm, sier førsteamanuensis Helle K. Falkenberg ved Nasjonalt senter for optikk, syn og øyehelse.

Begeistringen for spillet skyldes blant annet at vi må veksle mellom å se på nært og langt hold når man jakter Pokémons. man må også bevege nakken, og er bevegelse.

– Du får en variasjon i nakken, ved at du må se ned og opp. Dette er veldig viktig, og det skjer ikke ved vanlig dataspilling, sier førsteamanuensis Hanne Mari Schiøtz Thorud samme sted.

Hun mener det blir helt feil å lage en motsetning mellom dette spillet og turgåing. 

– Vi må se på alternativet, som er stillesittende dataspilling inne. Da er det positivt at dette spillet stimulerer til fysisk aktivitet!

Det store problemet er nemlig all den statiske stillesittingen og dataspillingen. Ferske norske studier viser at norsk ungdom i gjennomsnitt tilbringer seks timer foran skjermen hver dag, i tillegg til nærarbeid med skolearbeid og lekser.

Se synsforskerne jakte Pokémons og les artikkelen som høyskolen har publisert her!