Torsdag er Verdens Synsdag!

Nå er det bare to dager til optikerbransjen bruker Verdens Synsdag til å markere at samfunnet bør ha større fokus på syn og synsproblemer. Det finnes land i Europa som ikke har optikere og som ikke kan tilby befolkningen synsundersøkelser. Vi i Norge bør markere at vi er opptatt av synsfunksjonen.

 
Optiker Hans Bjørn Bakketeig har de siste årene drevet den uavhengige humanitære organisasjonen Hjelp Moldova. Moldova er Europas fattigste land – her finnes det ikke optikere. Bakketeig fikk den prestisjetunge prisen ”Optometrist of the Year” av WCO for sin innsats i landet.

 

– Gjennom den globale innsamlingsaksjonen Optometry Giving Sight skal Norges Optikerforbund bidra til opplæring av øyehelsepersonell i Moldova. På den måten hjelper vi landet til selv å kunne bekjempe unødvendig blindhet og andre synsproblemer, sier NOFs styreleder Anne Jervell.

 

Jervell oppfordrer alle til å yte en ekstra innsats på torsdag. Men hun er på vegne av Norges Optikerforbund opptatt av at humanitær hjelp er avhengig av engasjement mer enn bare en dag i året.

 

Les mer om hvordan pengene som samles inn torsdag skal brukes, via en pressemelding sendt ut av Newswire på vegne av Norges Optikerforbund.