Upopulær økning hos Posten

Prisen for å sende pakker på over to centimeter og mellom 100 og 350 gram, vil fra nyttår øke fra 15 til 32 kroner. Dette fordi Posten må håndtere denne type post manuelt. Optotekniker Roger Johansen ved Brillehuset i Alta synes dette er dårlig gjort av Posten.

 

Posten har sine argumenter
– Brev som er over 2 centimeter i tykkelse kan ikke behandles helautomatisk i maskinene våre, derfor er de mye dyrere å distribuere enn vanlige brev, sier informasjonssjef Jørn Michalsen i Posten til NTB. Dette er en av de typer forsendelse som blir mye benyttet innen optikerbransjen til å sende briller og glass. Portoøkningen vil øke kostnadene generelt.


– Vi har fått beskjed fra vår hovedleverandør om at portoen vil bli økt med 30 prosent fra nyttår, sier optotekniker Johansen. Både Essilor og Rodenstock benytter brev i denne størrelsen. – Til syvende og sist er det jo forbrukerne som må ta kostnaden, fortsetter Johansen. Les mer om konsekvensen av ny porto i Altaposten.

Det er politikerne som bestemmer over Posten. En konsekvens av Postens forslag er mer bruk av alternative selskaper til å distribuere varer mellom leverandør og optikerbutikk. Dette vil føre til ulik pris for å få levert varer til det sentrale Østlandet i forhold steder som ligger mer i utkanten. Elin Mesna Helliksen i Rodenstock Norge forteller at det kan bli 30% dyrere å sende en pakke til Alta enn en pakke til Bogstadveien.
 

Finnmark Dagblad  og Nettavisen er to andre aviser som har dekket nyheten om Postens avgjørelse i forhold til porto. Finn ellers mer informasjon på Postens egne sider.

Hvilken konsekvens har portoøkningen i din butikk? Bruk gjerne Optometriforum for å dele dine tanker rundt den kommende økende utgiften.