Usikker pasient med øyeproblemer

En ung kvinne på 21 år har vært hos legen på grunn av et vondt øye. Legen har vurdert dette til å være en skrapeskade på hornhinnen og behandlet deretter. Kvinnen tar kontakt med Lommelegen fordi hun er bekymret. Historien viser viktigheten av å gi god og riktig informasjon slik at pasientenes bekymring ikke skal vokse seg unødvendig store.

 
Ut fra beskrivelsen kan det virke som om det har gått en del tid fra hendelsen til hun oppsøkte lege. Slik sett er det ikke sikkert at det er noen klar sammenheng mellom problemene hun har og denne fingeren i øyet. Men man vet ikke.

Legen har sett en rift i epitelvevet som godt kan henge sammen med plagene. Pasienten sier om seg selv: Jeg sliter med helseangst og jeg har lett for å overtale meg selv om at det er noe farlig. Jeg har lest på nett at de fleste slike skader blir bra innen 1-3 døgn. Hvorfor har jeg eventuelt fortsatt vondt og er rød etter 5 døgn?

Historien, der pasienten selv søker informasjon på ulike steder, er ikke enestående. Den som tar  imot en pasient som dette bør bruke god tid på informasjon og også åpne for å se pasienten tidligere enn avtalt hvis problemene ikke bedres. Ut fra beskrivelsen har hun en atypisk helningsprosess. Søk på internett vil derfor ikke samstemme med hennes opplevelse.

Les mer om saken på nettsiden Lommelegen.