Rikita Gupta er under utdannelse for å bli øyelege. Hun forteller at kirurgien krever at en er stø på hånda. Videre forteller hun at øyet er lite men at faget er stort. Etter endt legeutdanning er det en 5 års spesialistutdanning for å bli øyespesialist. Utdannelsen for øyeleger i Norge er ikke like sterkt knyttet opp mot utdanningsinstitusjoner som i en del andre europeiske land.
Rikita forteller om utdanningen: Jeg jobber i en legestilling der jeg får muligheten til å spesialisere meg. Det er «learning by doing». I løpet av perioden må jeg jobbe på både store og små sykehus, og tilegne meg kompetansen og ferdighetene som kreves.
Les mer om det å bli øyelege og arbeidsmulighetene ved å klikke her
Optikeren er representert ved Guro Vigdahl Svendsen. Hun forteller om yrket at optikere bør ha gode sosiale antenner. Videre forteller hun om varierte arbeidsdager som inneholder ulike elementer av optikers gjøremål.
Guro forteller om sin vei inn i yrket: Det var egentlig helt tilfeldig. Jeg hadde deltidsjobb hos en optiker i Tromsø, og fikk slik et godt inntrykk av hva en optiker gjør. I tillegg har jeg alltid vært nærsynt, og gått til optiker selv. Der har jeg selvfølgelig også fått innblikk i arbeidsoppgavene til en optiker. Det virket interessant å jobbe med helsefag, og samtidig ha mye kontakt med mennesker.
Les om optikerutdanningen ved å klikke linken til yrkesbeskrivelsen nedenfor. Norsk optikerutdanning er knyttet til Høgskolen i Buskerud, Avdeling for optometri og synsvitenskap.
Les mer om å jobbe som optiker ved å klikke her
Les yrkesbeskrivelsen og mulighetene for skolering i Norge ved å klikke her
Ønsker du å diskutere tema på Optometriforum klikker du her