Verdens synsdag: NOF gir syn

Torsdag 8. oktober er Verdens synsdag. Ditt bidrag til NOF GIR SYN er svært velkomment. Det vil gå uavkortet til viktig synshjelp i vårt samarbeidsland Moldova. 

Optikerstudenter er godt i gang med sine studier og synsundersøkelser i Moldova (Foto: Hjelp Moldova)

Gi et bidrag!

For øyeblikket må 70 optometristudenter i Moldova dele på syv retinoskoper. 

Til våren er det første kullet på ni studenter ferdige med sin fireårige utdannelse. Alle har fått jobb på sykehus eller poliklinikker. Målet er at flere skal komme seg ut i regionene i Moldova og at de kan drive selvstendig.

Moldova er nemlig det europeiske landet som frem til nå ikke har hatt optikere, der synshjelpen til befolkningen lider og der mange svaksynte ikke får hjelp.

Optiker og ildsjel Hans Bjørn Bakketeig fra Os i Hordaland har drevet et omfattende arbeid gjennom organisasjonen Hjelp Moldova i mange år. Og hjelp har det blitt, både svaksynsklinikk, besøk på landsbygda med synshjelp, og norskstøttet utdanning av optikere.

Nå er det til sammen 70 studenter på fire trinn og de trenger utstyr. Nylig kom en lastebil med stort utstyr, men studentene har behov for prøvekasser, prøvebriller og mye mer for å få fullt utbytte av studiet.

Norges Optikerforbund støtter dette arbeidet gjennom NOF GIR SYN.

Gi verdien av en synsundersøkelse, sørg for aktiviteter i butikk, på jobben, der du er. Alle bidrag er velkomne, uansett størrelse!

Det sendes ut nyhetsbrev til alle medlemmer i NOF og SI.

VIPPS: #571686 NOF GIR SYN

Klikk her for å laste ned plakat som du kan skrive ut 

Visittkort med vippsnummer kan bestilles fra synsinfo@optikerforbund.no