VFA trenger bemanning

Har du lyst å bli med og gi synshjelp i Kambodsja eller Guatemala? Vision for All søker engasjerte og eventyrlystne deltakere med dugnadsånd til prosjektreiser i høst og vinter. 

Frode Larsen på fjorårets bistandsreise til Kambodsja (Foto: Vision for All)

Turene gir stort utbytte

Vision for All har satt opp reiser til Kambodsja med avreise 21. oktober og til Guatemala ca. 17. januar 2020. Begge turene har varighet på rundt 14 dager.

Til reisen til Kambodsja er det behov for en optiker og en assistent. Til Guatemala er det behov for 3-4 optikere.

Høres dette spennende ut? Vi har spurt Pascal Grimm som har vært med på mange slike reiser om hva man kan forvente seg:

– Som deltaker bør du være engasjert og arbeidsvillig. Arbeidsdagene kan være intense, men til gjengjeld veldig givende. Det å kunne hjelpe fattige til å se bedre på skolen, i arbeidet eller slik at de kan gjøre håndarbeid, gir oss inspirasjon og en feelgood-opplevelse.

Grimm forteller at for mange har dette dugnadsarbeidet gitt mersmak og flere deltar på nye prosjektreiser når anledningen byr seg.

– For optikerne er turene også en faglig berikelse, fordi man ser øyesykdommer og tilstander som er sjeldent å se i Norge. Man kan dessuten diskutere fag og lære en del av sine kollegaer.

Pascal Grimm sier at man ellers blir kjent med nye folk i en engasjert og sosial setting. Smilene og latteren sitter ofte løst.

– Alle reisemål har fascinerende severdigheter og man kan bruke kveldene og fridager til å oppdage spennende steder.

Nesten ferdigutdannede optikerstudenter og optikerassistenter som ikke har optikerbakgrunn kan også søke om å bli med. På reisene er det med optikere og assistenter. 

Turene består oftest av åtte arbeidsdager og med noen fridager innimellom og mot slutten av arbeidet.

Høres dette interessant ut? Vil du vite mer? da bes du om å ta kontakt med Vision for All på epost: post@visionforall.no

Du finner også mer informasjon på nettsiden (klikkbar lenke):  www.visionforall.no

Det hører også med noen obligatoriske dugnadstimer i forkant av prosjektreisene.