Vinner av Sølvretinoskopet!

Hvordan samsvarer pasientens behov og optikers anbefaling? Det er tema i Grete Helen Andersens masteroppgave som hun presenterte før jul. Nå tildeles hun Sølvretinoskopet for beste mastergradsprosjekt siste år av Norges Optikerforbund for arbeidet.

Grete Helen Andersen har lang erfaring som optiker i Brilleland (Foto: Privat)

Nyttig for alle

Det er en jury bestående av Knut Rugland, Bente Monica Aakre og Hans Torvald Haugo som vurderer alle mastergradsprosjektene optikere gjennomfører. Prosjektene presenteres to ganger i året, før jul og før sommeren.

Vurderingen inkluderte prosjektene som ble presentert denne uken, men det er arbeidet til Grete Helen Andersen som ble lagt frem for et halvt år siden som får den høythengende utmerkelsen.

Juryen trekker frem at kunnskapen oppgaven gir kan raskt benyttes til å endre praksis. Alle optikere bør sette seg inn i oppgaven for å oppnå bedre kommunikasjon på synsprøverommet.

Hovedfunnene ble omtalt i et intervju i Fagtidsskriftet Optikeren (1:2021), men nå skal Andersen også legge frem funnene for deltakerne på fagkonferansen i Stavanger i april neste år.

Du kan lese intervjuet i Optikeren her, side 30-31

Grete Helen Andersen er en svært erfaren optiker med mange års praksis hos Brilleland i Oslo. Hun har tidligere delt av sine pasientkasus på fagkonferansen.

Vi gratulerer vinneren av Sølvretinoskopet og alle andre optikere som nå har fullført sin mastergrad med glans!