12,5 cm orm i øyet

En skikkelig argurknyhet! Det passer når ferien er i gang for mange. Avisene kommer til å ha ulike synrelaterte sensasjonsnyheter i ukene fremover. Optikerne.no kommer til å gi deg noen av dem.

 

Den norske avisen sliter med oversettelsen. Dagbladet skriver: I to uker hadde indiske P. K. Krishnamurthy (75) fra Mumbai kjent kløe og irritasjon i det høyre øyet. Han oppsøkte derfor en optiker, som ga ham øyedråper for at kløen skulle forsvinne.Leser vi orginalartikkelen fra avisen Mumbai Mirror finner vi ut at dette er feil. Der står det: Krishnamurthy started feeling irritation in his left eye two weeks ago. He consulted an ophthalmologist, who prescribed him eye drops. The twitching and pain, however, didn’t subside.Ulike typer orm og andre organismer er mer vanlig enn man skulle tro. Millioner av mennesker har dette på og i kroppen. Heldigvis kunne legene hjelpe Krishnamurthy med hans irritasjon.

 

På nettiden thelifetree.com er det laget et fascinerende bildegalleri som viser ulike parasitter som liker seg i nærheten av mennesker. Virus, bakterier, en- og flercellede organismer lever av og med oss. Det er angitt at noen av ormene kan bli opptil 6 meter lange… Litt nede på siden er videoer som viser dette mangfoldet av ormer. Se og lær!

 

Den nederste videoen viser noe som er kjent for optikere: Acantamøbe. Klikk på videoen og få legens råd i forhold til å unngå denne synstruende tilstanden.

 

Nyheten i Dagbladet er tipset av Sigrid Midtbø Storkås