50-årsjubileum i Paris

I helgen skal tusenvis av briller prøves, medisinsk utstyr testes og det skal festes i Paris. Silmo-messen feirer 50 år, og utstyr optikere jobber med innen en rekke kategorier vurderes av en internasjonal jury.

Mange hender skal føle og prøve briller i Paris denne helgen. Skånsomt behandlet med hansker er her en kasse Lindberg-briller (Foto: Dag Øyvind Olsen).
Kårer beste produkter

I 1967 ble Silmo arrangert for første gang. Mange norske optikere og bransjefolk har opp gjennom disse 50 årene deltatt på den legendariske optiske messen i Frankrikes hovedstad.

For å være relevant i en verden der stadig færre butikker selv kjøper sine kolleksjoner briller, har Silmo satset på å formidle produktkunnskap og egne seminarer om syn og øyehelse (Silmo Academy).

De fleste blir uansett inspirert av produktene de mange hundre utstillerne har å by på. Nyttig er det ikke minst å se hva som finnes av nye, innovative produkter innen mange områder. Her spiller kåringen av beste produkter, Silmo d Or en sentral rolle.

Silmo d Or – gullprisene skal deles ut i helgen. Kandidatene er klare, og det skal kåres beste produkter innen følgende kategorier:

Vision

Material/equipment

Low vision

Children

Optic Frame

Design

Sunglasses, Trend

Sunglasses, Design

Sport

Frame technology innovation

 

Det er en internasjonal jury, blant annet bestående av optikere og redaktører av optiske tidsskrifter fra hele Europa som kårer beste produkter.

Se listen over nominerte produkter her