Å se tigeren i øynene

Å være øyelege for ulike dyr høres ut som en spennende utfordring. Dr. Christine Lim er veterinær-oftalmolog ved University of Minnesota´s Veterinary Medical Center. En av hennes første oppgaver var å se en tiger i øynene.

 

Hvert vår deltar Dr Lim sammen med 200 andre veterinær-oftalmologer og tilbyr gratis øyeundersøkelse for arbeidshunder. Mer enn 10 000 narkotikahunder, søk- og redningshunder og fører- og servicehunder har hatt nytte av denne tjenesten de siste fire årene.

 

De fleste hunder er enten nærsynte eller langsynte. Det er mulig å korrigere disse med briller, men dette gjøres sjelden. Dr Lim undersøker for grønn stær, grå stær og øyelokks relaterte problemer. Les mer om hennes arbeid i avisen StarTribune Minneapolis.

 

Christine Lim forteller i artikkelen at en av hennes første jobber var å undersøke øynene til en tiger. Den var riktignok i bur, men det å se en tiger i øynene er sikkert en spennende opplevelse. De store kattedyrene er ikke til å spøke med.

 

Den kjente rockegruppa Survivor hadde i 1982 superhiten ”Eye of the tiger”. Sangen var et bestillingsverk fra Sylvester Stallone til filmen Rocky III. Både filmen og musikken er i dag kulturhistorie.