Solbriller er viktig

Solen er her! Det er viktig å bruke solbriller som beskytter øynene for UV-strålingen. Dagens solbriller er mer enn ren beskyttelse. Les mer om solbrillemoten akkurat nå.

 

Retrobølgen er over oss. Inspirasjonen hentes fra siste delen av 50-tallet og fremover til 70-tallet. Forskjellene på herre- og damesolbrillene er ikke like markante som tidligere. Du kan mer eller mindre kjøpe den formen du kler best. På markedet finnes det i tillegg til ferske nyheter også en rekke klassiskere i ny drakt.

 

– Det skal være kraftig retromateriale i brillene, sier optiker Arvid Krogh fra Krogh Optikk, til MinMote.no. Han fortsetter: Fargene som gjelder er selvfølgelig sort og alle varianter av brunt, men også dus grønn, burgunder og oransje varianter kan fungere bra. De mest ekstreme pastell- og neonfargene har sjelden fungert særlig bra på vårbleke ansikter, men har du glød året rundt kan det være kledelig.– Selve innfatningene er klassiske, men de har gjerne andre materialer, farger og ny funksjonalitet, sier Olav Torgersen, produktsjef i Synsam. Han viser blant annet til Ray-Bans modell Wayfarer, som nå kommer i en rekke nye fargedrakter og Chanel som har stenger laget av flettet metal og skinn der retroformen er bevart.