AI-utviklingen går raskt

Direktøren i Datatilsynet mener utviklingen av kunstig intelligens går i en så rasende fart at det kan sammenlignes med den industrielle revolusjon. Hun mener regjeringen ikke gjør nok for å møte det teknologiske skiftet, skriver VG.

Illustrasjonsfoto (Colourbox)

AI-bonanza bekymrer

Line Coll direktør for Datatilsynet har jobbet med personvern i nesten tredve år – men har aldri vært så bekymret som nå.

– For første gang i min karriere får jeg vondt i magen av den raske utviklingen i kunstig intelligens, sier hun.

Datatilsynet jobber for å ivareta personvernet for alle i Norge. Og nettopp dette personvernet blir utfordret av AI-bonanzaen vi nå ser i samfunnet.


– Personvernet er en helt grunnleggende forutsetning for demokratiet vårt. Uten personvern, ingen ytringsfrihet, ingen meningsfrihet og andre rettigheter som vi i dag tar for gitt, sier Coll til VG.

Norges Optikerforbund ser også at teknologien utvikler seg raskere enn reguleringen.

– EU regulerer, men er generelle og trolig sent ute. I Norge har vi som artikkelen sier et regelverk som ikke er teknologi-spesifikt, men vi ser også at i ulike bransjer skjer det ting som kan sette personvernet og taushetsplikten i fare, sier generalsekretær Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund.

Les artikkelen i VG her