Bittersøt filmpremiere

Filmen om optiker Hans Bjørn Bakketeig, «Mirakelet i Moldova», har allerede mottatt to priser etter premieren sist uke. Samtidig opplever organisasjonen Hjelp Moldova, som Bakketeig startet opp, at pengekassen er tom.

Tatiana Ghidirimshki og Hans Bjørn Bakketeig er hovedpersonene i filmen
Priser og pengemangel

De fleste norske optikere kjenner historien til Hans Bjørn Bakketeig, optikeren som startet organisasjonen Hjelp Moldova, og som har gitt synshjelp til over 10 000 mennesker i Moldova siden 2001.

Han har tidligere vunnet flere priser for sitt ideelle arbeid i det fattige landet som ikke har optikere, der optikerutdanningen først startet i høst.

Et filmteam har fulgt i hælene på Hans Bjørn Bakketeig i flere år, og både premieren og flere påfølgende forestillinger har gått for fulle hus på Bergen International Film Festival (BIFF) den siste uken.

Filmen har allerede fått to priser. Den ble kåret til «Beste vestlandske langfilm», og filmfotograf Arne Daniel fikk «Talentprisen» på BIFF. En nedklippet versjon vil vises på TV 2 i Norge neste år.

Men midt oppe i alt det positive som skjer rundt Hans Bjørn Bakketeig og Hjelp Moldova har det oppstått en svært vanskelig situasjon.

Hjelp Moldova er nemlig i akutt pengemangel, og de har ikke penger til å lønne sine to ansatte de to siste månedene av 2017. De ber nå om bidrag til det viktige arbeidet, for at de skal kunne fortsette som før i Moldova.

Det er mulig å gi penger på Vipps: 107524

Eller bankkonto: 36 26 07 23 590

Les mer på hjemmesiden til Hjelp Moldova her