Blått lys på Fagkonferansen

Hovedutstillerne på årets Fagkonferanse leverer spennende foredrag. Rodenstock skal fortelle om glassteknologi i endring og og blått lys, frie radikaler og AMD.

Dr. Shelby Temple er en av flere internasjonale foredragsholdere på årets Fagkonferanse (Foto: Rodenstock)

Blått lys, druser og AMD

I programmet for Fagkonferansen 2020 som sendes ut denne uken, kan du lese om hva som tilbys av foredrag på Kongsberg 24.-26.april.

Hovedutstillerne bidrar med foredrag. Rodenstock er en av disse. Martin Rostrup skal fortelle om glassteknologi i endring, som omtalt i programmet. I tillegg vil Dr. Shelby Temple fortelle om «Blue light, free radicals and AMD». Dette var ikke på plass før programmet gikk i trykk, og er derfor ikke omtalt der.

Her er litt informasjon om dette foredraget:

Ved siden av ultrafiolett lys, er blått lys høyenergi-lys. Mer enn 50 år med forskning har vist at blått lys kan skade øynene både på kort sikt og lang sikt.

Blått lys lager formasjoner av frie radikaler som kan skade cellene i øynene.Fotokjemiske skader kan føre til druser, og senere aldersrelatert makula degenerasjon, AMD.

Bekymring om blått lys fra LED-skjermer og digitale enheter, har ført til at franske myndigheter har laget en rapport om slike skader.

Du kan ikke vite hvem som har problemer med makulære pigmenter. De må telles.Flere metoder har blitt utviklet, men de har ikke blitt en del av regulære synsundersøkelser.

En ny metode har nå blitt introdusert og gjør det mulig å screene mennesker med større risiko for å utvikle skader fra blått lys enn andre.

Dette vil Dr. Shelby Temple fra University of Bristol fortelle om på Fagkonferansen fredag 24. april klokken 10:15 til 11:30

Klikk her for programmet for Fagkonferansen 2020