Blikk på nyhetsbildet

Det skal lages en ny løsning for førerkortattest, spesielt beregnet på optikere. Og hva skjer i barnebrillesaken? Bli oppdatert her!

Illustrasjonsfoto (Colourbox)

Hva støttes og hvor mye?

Mandag ble det lagt frem et forsalg til en ny ordning for dekning av barnebriller.

Satsene for offentlig dekning er satt lavt og lesebriller skal ikke dekkes, selv om ordningen utvides med angivelig 140 000 barn.

Her er det nok mange som har spørsmål og meninger!

Forslaget er nå sendt ut på høring. Synsinformasjon reagerer på at høringsfristen er satt med en svært kort tidsramme og har informert om dette i nyhetsbrev til sine medlemmer tirsdag. Det er sendt en klage til Arbeids- og inkluderingsdepartementet om den korte høringsfristen.

Dette er uten tvil en sak som vil bli diskutert på styremøtene til Norges Optikerforbund og Synsinformasjon neste onsdag!

Det er de første styremøtene etter årets landsmøte og generalforsamling.

Det skjer også en del innen førerkort. Sist uke bestemte regjeringen at helseattesten for eldre bilførere over 80 år skal beholdes, med noen endringer.

Samtidig er Statens vegvesen i gang med lage en elektronisk løsning for førerkortattest som er spesielt rettet mot optikere.

Det er informert og lenket opp til en spørreundersøkelse som er sendt i nyhetsbrevet til SI sine medlemmer. Jo flere som deltar, desto mer skreddersydd blir løsningen!

Les om forslaget til ny brillestøtte for barn her (Aftenposten)

Les pressemelding om helseattest for bilførere over 80 år her fra regjeringen