Blind, men ser mulighetene

Lise Bakkan er blind. Hun er for tidlig født og netthinneskadene som har ødelagt synet ble sannsynelig påført allerede når hun lå i kuvøse. Lise har en drøm om å bli forfatter.

 

Introduksjonen til datamaskiner fikk Lise via pappaen sin. Hun var i starten frustrert over hvor sakte det gikk. Nå behersker hun dataverktøy bedre enn mange andre.

 

Lise forteller om fornektelsen over å få svekket synet. – Jeg fornektet det lenge. Jeg byttet bare ut svaksyntklokken min med en talende klokke, og et kamera som jeg kunne bruke for å se tavlen, lot jeg stå urørt, sier Lise i BA. Det var under et forsøk på å bløffe øyelegen at hun ble gjennomskuet.

 

Hun er allerede i gang med en bok om førerhunden sin, Larissa. Førerhunden er ofte en viktig støttespiller i dagliglivet for blinde og svaksynte.

 

Les mer om Norges Blindeforbunds arbeid i forhold til førerhunder. Blindeforbundet har tre artikler på forsiden akkurat nå: Norges Blindeforbund krever at hundeloven endres, de skriver om førerhundens dag og hvordan folk bør oppføre seg ovenfor førerhunder og du kan lese bloggen til den søte førerhundvalpen Xantus.