Brille-ikoner

Briller er en vesentlig del av identiteten til mange ikoniske personer. Sist uke ble et par av John Lennons briller solgt på auksjon for 1,7 millioner kroner. I Norge finnes en helt spesiell samling briller som kjente personer har gått med.

IKONISK BRILLE: Dette er brillen Madonna brukte i storfilmen Evita. Den eies av Krogh Optikk i Oslo (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Briller gir identitet

Tenk hvor annerledes mange kjente personer og figurer hadde vært uten sine særegne briller? I mange tilfeller utgjør brillene en svært viktig del av identiteten.

Verdien av denne identiteten kunne vi lese om i helgen, da det viste seg at et par briller John Lennon hadde etterlatt seg, ble solgt på en nettauksjon, for den nette sum av 1,7 millioner kroner.

Brillene forteller også sin egen historie, fra epoken de er fra, menneskene som brukte dem.

I desemberutgaven av Optikeren kan du møte Arvid Krogh. Han er en ivrig samler som tråler loppemarkeder og nettet for å finne spennende briller, og briller kjente personer har gått med.

I denne samlingen finnes kanskje det som også er Norges eldste brille,

Krogh er opptatt av å bevare historie for ettertiden, og du kan se en liten film  om dette på Optikerens facebookgruppe. Bladet utgis senere denne uken.

Klikk her for å se denne filmen