Brilleglass: -108, noen høyere?

Finnes det brilleglass for en person som er kraftig nærsynt, skjeler, har keratokonus og flere andre øyeplager? Ja, ifølge Essilor, som har satt verdensrekord i spesielle linser med minusglass på 108 diopter!

Illustrasjonsfoto: Sliping av brilleglass når nye høyder. Dette bildet er ikke av det omtalte glasset. Colourbox.
Spesielle behov

Jan Miskovic fra Slovakia er til tross for alle sine synsplager, fotograf. Nå har Essilor laget helt spesielle brilleglass til mannen, og er ifølge Optometry Today verdensrekordholdere av den grunn.

Hør bare: Jan Miskovic lider av svært sterk myopi, amblyopi på begge øyne, keratokonus og strabisme.  Som en del av sitt «Special-Lenses»-program har glassfabrikanten levert fotografen et sett briller med -108.00 diopter og 6.00 cylinder!

Ifølge Essilor er det over syv millioner mennesker i verden som har ekstreme synstilstander som krever behandling med spesielle glass.

Disse spesialglassene produseres til dels for hånd på laboratoriet i Frankrike. Det krever mange timers arbeid av en ekspert for å finne den beste optiske løsningen for den enkelte bruker, avhengig av kompleksitet og behov.

Les om glassene hos Optometry Today, og se filmen der disse veldig spesielle brillene blir tilpasset