Deltar i dramaserien 22. juli

Skaperne av dramaserien 22. juli på NRK brukte mye tid på grundig research. Daglig leder Per Kristian Knudsen i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon var rådgiver for en optikerscene. Han endte opp med en liten rolle som visepolitimester i Oslo

Per Kristian Knudsen som visepolitimester i Oslo til venstre i bildet. (Foto:Med tillatelse fra NRK, fra dramaserien 22. juli)

En stor produksjon

Forberedelsene og produksjonen til dramaserien 22. juli har vært svært grundig og tatt mange år. Det er lagt ned mye arbeid i research for å skape realistiske bilder av mennesker og situasjoner i dagene rundt terrorangrepene som rystet en hel verden.

Selve innspillingen foregikk for halvannet år siden, og da ble NOF/SI kontaktet for å være rådgivere for en scene i serien.

Denne scenen foregår på synsprøverommet mens en optiker foretar en synsundersøkelse idet bomben i regjeringskvartalet går av.

Den opprinnelige scenen var omfattende, men er blitt klippet ned i serien.

Daglig leder Per Kristian Knudsen i NOF/SI var rådgiver for scenen og produsentene mente han kunne passe i en mindre rolle som visepolitimester. Knudsen prøvespilte og fikk den rollen.

– Jeg var ydmyk for tematikken, for rollen og at skuespiller er et yrke, sier Knudsen.

Klikk her for lenke til dramaserien 22. juli

PS! Den aktuelle scenen er foreløpig ikke kommet i serien