Det tikker mot NM-finale!

Lar du deg stresse av klokka som går når du skal svare på spørsmål? Nå er andre runde i årets NM i optometri i gang. 65 optikere er kvalifisert etter innledende runde. Blant dem er hele fem tidligere Norgesmestre! 

NM-general Hans Torvald Haugo har i år laget nye svarbokser som de tre finalistene får benytte i Tromsø (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Nå gjelder det! Hvem kommer til NM-finalen?

De 65 optikerne som gikk videre fra innledende runde i NM har nå fått tilsendt en epost med lenke til pålogging for å avansere til andre runde.

50 nye spørsmål skal besvares, og denne gang med en klokke som tikker og går nede i hjørnet – et stressmoment for mange!

For spørsmålene er ment å være noe å bryne seg på, og i runde to har man halvannen time på gjøre seg ferdig.

Ved poenglikhet er det best tid som gjelder. Likefullt er rådet fra NM-general Hans Torvald Haugo å tenke mer kvalitet enn tid dersom man ønsker å komme seg til finalen

Etter første runde er det optikere fra to kjeder/sammenslutninger som skiller seg klart best ut: Brilleland og c) optikk med henholdsvis 20 og 17 optikere som er med i runde to.

Andre runde avsluttes mandag 22. april, og den nervepirrende finalen holdes i Tromsø 27. april, foran begeistrede kolleger fra hele landet.

Nytt i år er at finalistene vil kunne se hverandre og det skal benyttes nye svarbokser. Som før er det ja og nei-spørsmål i finalen.