Garantert jobb? Bli optiker!

Om en uke er det søknadsfrist til høyere utdanning. Vi trenger mange nye optikere! I fjor var det rekordmange søkere. Bransjen byr på jobbmuligheter fra sør i til nord i landet.

Akkurat nå er avgangsstudentene i optometri ute i praksis i butikk. Her er Karina Kjetland i sving hos Synsam Stortorvet på Kongsberg (Foto: Dag Øyvind Olsen).

Firedoblede søkertall

I 2018 var det hele 201 som hadde optikerutdanningen på Kongsberg på førsteplass da de søkte høyere utdanning. 

Det er 66 studieplasser tilgjengelig, men litt over 90 vil få tilbud om plass.

Studenter fra bachelorstudiet i optometri er blant de som raskest får seg jobb, viser en tidligere undersøkelse fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Vi har i dag sendt ut en pressesak om optikerutdanningen til medier over hele landet. Her forteller vi om det målrettede arbeidet som er gjort de siste årene for å rekruttere mange motiverte søkere.

Vi deltar på utdanningsmesser over hele landet, og vi produserer informasjonsmateriell og filmer som distribures på sosiale medier.

– Optiker er et spennende og allsidig yrke i skjæringspunktet mellom helse og teknologi, med mye klinisk og praktisk arbeid, sier førsteamanuensis Ellen Svarverud ved USN i pressesaken.

Hun forteller om studiet og kravene for å komme inn. Man måtte ha litt over 4 i snittkarakter for å få plass på optikerstudiet i 2018.

Daglig leder Per Kristian Knudsen i Norges Optikerforbund og Synsinformasjon forteller at optikere får en stadig viktigere rolle i primærhelsetjenesten og som samarbeidspartnere til aktører i spesialisthelsetjenesten.

I dag er det rundt 1500 yrkesaktive optikere i Norge og ingen arbeidsledighet.

Vi håper flest mulig kan spre dette budskapet! Nå gjelder det å få mange gode søkere som kan tenke seg et yrkesliv som optiker!

Klikk her for å lese presseutsendelsen