Gi en synsundersøkelse!

Alle medlemsbedriftene i Synsinformasjon oppfordres nå til å bidra i Optometry Giving Sights arbeid med å få på plass optikerutdanning i Moldova. Som optiker kan du også støtte opp på Verdens synsdag 8. oktober.

 
 

Gi ditt bidrag!

Pengene som norske optikere og optikerforretninger samler inn på Verdens synsdag har de siste årene gått til forskjellige bistandsprosjekter. Her dreier det seg i høyeste grad om hjelp til selvhjelp. Penger har blitt kanalisert til å utdanne optikere og få på plass øyeavdelinger ved sykehus i flere land i Afrika. Nå satses det stort på Moldova, Europas fattigste land. Her får øyeleger optikerkompetanse, og med støtte fra blant annet det norske Utenriksdepartementet er målet å få på plass en optikerutdannelse. 

Sist uke var en delegasjon fra optikerutdanningen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold på besøk i Moldova. Målet er at norske lærekrefter skal ha en aktiv rolle, og kunne bistå i å utdanne optikere i Moldova.

I dag er det mange i Moldova som ikke får nødvendig synshjelp. Takket være organisasjonen Hjelp Moldova og ildsjelen Hans Bjørn Bakketeig har mye skjedd i landet. Bakketeig, som også er optiker fra Os, kalles Trollmannen fra Os fordi han har oppnådd svært mye positivt i landet!

Bistanden og innsamlede penger fra Norges Optikerforbund og Synsinformasjon kanaliseres gjennom Optometry Giving Sight og det viktige arbeidet i Moldova. Selv om Utenriksdepartementet er tung inne, er man helt avhengig av å samle inn penger for å få igang optikerutdanningen.

Medlemsbedriftene i Synsinformasjon oppfordres til å gi en synsundersøkelse, mens optikere kan gi gaver i tillegg, kjøpe armbånd og ballonger.

Så se etter brevet som kommer i posten!