Optiker og klinisk ernæringsfysiolog Siv Hilde Fjeldstad forteller om fordeler for synet med å spise variert, med mye frukt og grønt, i KK. Vitaminer, mineraler og antioksidanter er godt for øynene, og kan også smake godt!

Blåbær og bjørnebær, gulrøtter – eller hva med søtpotet eller mørke druer. Godt, og sunt, ikke minst for synet!
I oppslaget på kvinnebladet KKs nettsider forteller de to ernæringsfysiologene Siv Hilde Fjeldstad og Gunn Helene Arsky om fordeler for synet med å spise variert og ha et kosthold som inneholder mye frukt og grønnsaker. Fjeldstad er også utdannet optiker, og Optikeren hadde et lengre intervju med henne i fjor.
I oppslaget blir betakaroten spesielt trukket fram for å beholde et godt mørkesyn. Betakaroten kan omdannes til aktivt vitamin B i kroppen, og det tas lettere opp om man spiser for eksempel gulrøtter eller søtpotet med litt fett til.
Antocyaniner som finnes i flere bærtyper trekkes frem som gunstige for synet, da de kan gi beskyttelse mot svekkelse av skarpsynet. Blåbær, solbær og røde og blå druer trekkes frem som gode kilder til lutein – som bidrar til god synshelse.
Les oppslaget i KK her