Hjem til Finnmark

Kommer du fra et mindre sted, søker utdanning og vurderer å flytte hjem etterpå? Det gjør optiker Joakim Hansen fra Vadsø.

Skjermbilde av informasjonsfilm med Joakim Hansen som ble laget til vår rekrutteringskampanje (Foto: Rolf Magnus W. Sæther)

For snart to år siden fullførte Joakim Hansen optikerutdanningen på Kongsberg. Siden da har han jobbet i Tromsø fordi kjæresten studerer der. Men på sikt er planen å overta familiebedriften hjemme i Vadsø.

Dette er en mulighet man ikke kan ta som en selvfølge i mange yrker. Som optiker er det derimot jobbmuligheter i store deler av landet med ledige stillinger. Og det er også mulig å starte sin egen optikerbedrift.

Avisa Finnmarken hadde i helgen en stor reportasje om Joakim Hansen og hans yrkesvalg. Han forteller at å komme hjem til Vadsø alltid har vært et mål, både å ta over familiebedriften, men også alt det naturen har å tilby av fisking og scooterkjøring.

Joakim Hansen forteller til avisen at han har mange kompiser som også ønsker seg hjem, men at det ikke finnes jobber til dem. De er for høyt utdannet.

Selv har 24-åringen vært jorda rundt i sin treårige optikerutdanning, med et halvt års utveksling ved et universitet i Brisbane, Australia.

Vi laget informasjonsfilm om optikeryrket med Joakim Hansen i 2017.

Den filmen kan du se her

Oppslaget i Finnmarken er en pluss-sak som krever abonnement.

Klikk her for å komme til artikkelen