Katarakt – hva nå?

Optikere har en viktig rolle som synsrådgivere for kataraktpasienter. Valgmulighetene blir stadig flere for denne pasientgruppen. På fagkonferansen i Kristiansand i april skal Svein Tindlund dele kunnskap og erfaringer.

 
 

Før var det enkelt: få kataraktpasienten operert. Men slik er det ikke lenger, mulighetene er mange med teknologisk utvikling, tilbud i både privat og offentlig sektor – og dermed flere alternativer.

Optikere kan ta et større ansvar både for utmåling, oppfølging og rådgivning før og etter katarakt-kirurgi.

Svein Tindlund har bred faglig bakgrunn, blant annet som fagsjef i Memira-kjeden. Nå jobber han som optiker og kliniker  hos Mojord & Thoresen Synsam i Fredrikstad. Han vil dele sine personlige erfaringer over mange år på fagkonferansen til Norges Optikerforbund i Kristiansand. Det vil være til inspirasjon for optikere som vil involvere seg dypere i kataraktpasientenes valgmuligheter. 

Tindlund vil fortelle om hvorfor han valgte å engasjere seg i temaet katarakt, han skal snakke om pasientens informasjonsbehov tidlig og sent i forløpet, og hvordan han selv forklarer mulige behandlingsmetoder.

Programmet til fagkonferansen ser du her