Magne ny norgesmester!

For mindre enn ett år siden fullførte Magne Galåen Egerdal fra Klæbu optikerutdannelsen og fikk seg jobb i Hammerfest. Nå er han Norgesmester! 24-åringen var lynrask i finalen under fagkonferansen i Bodø.

Regjerende norgesmester i optometri, Magne Galåen Egerdal (tv), mottar diplomet som viser at han rettmessig kan kalle seg norges beste optiker. Diplomet tildeles av NM-general Hans Torvald Haugo. (foto: Dag Øyvind Olsen)

Ung, rask og dyktig
De 200 tilskuerne var i ekstase og klare for at Dalen skulle følge opp sin fantastiske innsats i de innledende rundene. Ole Lukkeøye tapte sin siste kamp klart på poeng, noe Dalen også gjorde etter å ha kommet bakpå med null poeng etter de tre første spørsmålene. Frank hang derimot godt med, men det var i prinsippet liten mulighet for å ta igjen Magne som fikk hele 9 av 10 mulige poeng i finalen. Dette har kun skjedd en gang tidligere.Magne jobber som optiker hos Synsam Drecker Optikk i Hammerfest. – Jeg har det veldig fint, og stortrives både i butikken og i Hammerfest. Det er mange unge i samme situasjon her, og mye tilflytting som gjør miljøet bra. Kontakten med kundene er god, og det samme er tilliten.– Jeg setter av 40 minutter hver søndag til å lese fag for å holde meg oppdatert, sier en glad NM-vinner etter å ha mottatt premie, diplom og jubel fra kolleger fra hele landet.

NM-generalen er imponert over hvor raskt innledende runde to ble gjennomført. – Han brukte mindre enn et halvt minutt på hvert spørsmål i innledende runde nummer to, så her satt kunnskapen som et skudd! Flere brukte mer enn tre ganger så mye tid i denne kvalifiseringsrunden, forteller han.

Norges Optikerforbund takker C-optikk som sponsor av norgesmesterskapet.