Matnyttig for nye studenter

– Dere har unike muligheter. De mulighetene jobber Norges Optikerforbund for ivareta. Det sa generalsekretær Hans Torvald Haugo da han ønsket førsteklassestudentene velkommen til en spennnede reise i optometriens verden.

Førsteårsstudentene i optometri fikk først servert halvannen time med informasjon om NOF og SI. Deretter fikk de en god fredagslunsj (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Velkommen på reisen!

– På reisen dere tar fatt på, vil dere lære mye om dere selv og menneskene rundt dere. Se på mulighetene studiet byr på. Norges Optikerforbund vil være sammen med dere og støtte dere, sa NOFs generalsekretær til den store forsamlingen som fredag formiddag var samlet til informasjonsmøte på Kongsberg.

Her fikk førsteklassingene en innføring i hva Synsinformasjon og Norges Optikerforbund er, og hva organisasjonene jobber med. 

Haugo la vekt på viktigheten av å balansere sosiale egenskaper, teoretisk kunnskap og praktisk kunnskap gjennom studietiden.

Ryggsekkene studentene fikk skal være et symbol på kunnskap og klokskap og være noe man bærer med stolthet, som ambassadører for faget og yrket.

Daglig leder Per Kristian Knudsen i Synsinformasjon ga et innblikk i optikeryrket, hvordan det har endret seg til å bli et helsefag og arbeidsmulighetene som finnes. Han fortalte om samfunnsoppdraget til optikere, å kunne hjelpe befolkningen til å se best mulig lengst mulig.

Det hele ble avsluttet med en hyggelig pizzalunsj for studentene. 

Det kommer reportasje med intervjuer med flere av førsteårsstudentene i neste utgave av Optikeren.