Mørkekjøring: UP peker på optikere

Utrykningspolitiet (UP) oppfordrer alle som føler de ser dårlig i mørket å oppsøke optiker. Tre av ti unge sier de ser dårlig bak rattet, viser ny undersøkelse.

Det er ikke bare godt voksne som har problemer med mørkekjøring (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Krevende bak rattet

En undersøkelse som er gjennomført for forsikringsselskapet Gjensidige viser at det ikke bare er eldre som ser dårlig bak rattet når det er mørkt. 

Syv av ti bilfører sier de har opplevd skremmende situasjoner under kjøring i mørke, forteller Dinside.

I vinter har det vært ekstra utfordrende fordi det har vært mye regn og dårlig vær i store deler av landet, og med lite snø.

Det gir dårlig sikt.

UP uttaler i oppslaget at retten til førerkort begrenses blant annet av nedsatt mørkesyn. 

– Det er viktig at sjøfører følger opp synskravene. Dersom du merker at du ser dårligere i mørket, må du oppsøke optiker eller lege for en synstest, sier assisterende UP-sjef Roar Skjelbred Larsen til Dinside.

Fagsjef Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund sier det er oppsiktsvekkende at så mange unge mennesker kjører uten gode briller.

– Vi vet at folk har problemer med å vurdere eget syn. Godt voksne og eldre går oftere til optiker. Unge er ikke like flinke til å få undersøkt synet sitt, og det kan være en årsak til at så mange unge opplever dette som et problem, sier Haugo.

Klikk her for å lese hele saken hos Dinside