Møter med optikere

I den ferske utgaven av Optikeren kan du møte optikere som er engasjert i faget, jobben og menneskene rundt seg.

Sanna Ekeroth er en av optikerne som er intervjuet i siste utgave av tidsskriftet til Norges Optikerforbund. Hun har skrevet masteroppgave om øyeproblemer som allergikere kan oppleve. (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Nyheter, reportasjer og fagstoff

Du kan bli oppdatert på en del av det som har skjedd i i Norges Optikerforbund i høst i den ferske utgaven av Optikeren. To stikkord her er trafikk og diabetes.

Dessuten kan du lese om:

Prosjekt i Vestfold der Nav har jobbet tett sammen med optikere fra 23 forretninger for å få bedre flyt og bedre tjenester til brukerne.

Møte med Olav Vikesdal, som har gått fra å være «vanlig» optiker til å bli kjedeleder – og er like engasjert i fag og foreningsarbeid.

Vi har besøkt en av optikerne som tok mastergrad i år, Sanna Ekeroth. Hun fikk pris for beste mastergradspresentasjon av det høyaktuelle temaet okulær allergi.

Hovedreportasjen i bladet handler om en kunstform de færreste har hørt om – optisk kunst. Vi har besøkt en sjelden og spesiell kunstutstilling i København. Utstillingen består av bilder som både er fascinerende og slitsomme å se på.

På fagsidene setter vi synstruende tilstander av røde øyne og viktigheten av synsfeltscreening under lupen. Vi spør: Hvordan blir fremtidens kontaktlinser? Hvorfor kommer keratokonus tilbake? Ser bilistene i Europa godt nok?

Abonnentene mottar Optikeren innen utgangen av denne uka, de fleste får bladet levert med bud i dag og i morgen. Har du ikke fått bladet innen helgen, kan du sende en epost om manglende levering til: stina@optikerforbund.no

Bladet legges også ut digitalt på Optikerens nettsider og på nettsidene til Fagpressen.