Mulig koronasmitte ved optikerutdanningen

Det er mistanke om koronasmitte hos en optikerstudent på Kongsberg. Flere veiledere og rundt 140 studenter må holde seg hjemme.

Klinikken ved USN var mandag stengt. den er nå åpnet igjen, men studenter sitter i karantene (Foto: Hans Torvald Haugo)

Venter svar på prøve

Mandag ble optometristudentene både i første og andre årstrinn bachelor og master holdt hjemme og undervisningsklinikken i Krona var stengt.

Årsaken til at det ikke ble undervist og at studentene ble bedt om å holde seg hjemme, var for å få oversikt over situasjonen rundt mulig koronasmitte.

Det er mistanke om at en andreklassestudent i optometri har pådratt seg koronavirus. Studenten var i Nord-Italia i vinterferien der flere på hotellet pådro seg viruset, deriblant hennes lillesøster.

Instituttleder Bente Monica Aakre sier de rundt 140 studentene det gjelder, fortsatt skal være i karantene til de har fått sikkert svar. 

– Studentene har fått beskjed om at dersom de er helt friske uten symptomer, kan andre i husstanden deres leve som normalt, gå på jobb, i barnehage, på skole osv.. Hvis man begynner å utvikle symptomer skal man ringe legevakta for å vurdere om man skal testes. Det kan da også være aktuelt å holde andre medlemmer i husstanden hjemme, men det må avklares i hvert enkelt tilfelle, sier Aakre.

Etter råd fra Folkehelseinsituttet er klinikken ved USN nå i bruk igjen, etter å ha blitt desinfisert med instrumentdesinfeksjonssprit.

– Ved USN forholder vi oss ellers til anbefalinger gitt fra Folkehelseinstituttet i situasjonen omkring koronasmitte, sier Bente Monica Aakre.

Les om koronasmitte på USN her