NM: Finalistene er klare!

Finalistene fra årets NM i optometri er klare for dyst i Stjørdal på lørdag. De kommer fra Synsam i Trondheim, c)optikk i Stavanger og Interoptik i Drammen. Les om dem her!

Sist gang det ble holdt en fysisk finale i NM i optometri var i 2019, i Tromsø (Foto: Dag Øyvind Olsen)

God geografisk spredning

Finalen i årets NM i optometri kjøres på Scandic Hell i Stjørdal lørdag 22. april. Bobler i glassene og vennligsinnet humor gir stemning og sammen skal vi kåre årets norgesmester!

Best etter to runder er Nikola Opland Savic med imponerende 84 i score! Nikola jobber i C-optikk og vil stå i midten, plassen som har gitt flest norgesmestere.

Rett bak var Frank R. Myhre (Synsam), en dyktig optiker med en mangfoldig NM-historikk bak seg.

Sammen med gutta vil Marianne Mathisen (Interoptik) kjempe om tittelen. Ryktene sier at Marianne har gjort klart et podium til vandrepremien allerede. Marianne har også erfaring fra finaler – både selv og som veileder for andre.

– Årets innledende runder har vært litt tøffe, spesielt runde 1, sier NM-general Hans Torvald Haugo.

Han takker Pelle Knudsen for solid teknisk assistanse underveis. Det er mange spennende navn på årets liste, og det var tett i toppen. Det skiller lite på de ti beste.

De første ni på topp er klinikere, og beste pensjonist er Magne Helland på en hederlig tiende plass. Fire tidligere norgesmestere har prøvd seg, men kun Wolfgang Scherzer av disse klatret inn på topp ti.

Det satses på økende spenning inn mot finalen og kjedene oppfordres til å støtte sine deltagere i finalen med sprell og moro underveis! – En skal ikke bare ha med tittelen hjem, det er også viktig å være best blant publikum, sier NM-generalen.