NM i optometri er i gang!

Første runde i NM i optometri er nå åpen for alle medlemmer i Norges Optikerforbund. Mange av de 50 spørsmålene handler om syn og diabetes, og synskrav til førerkort, røper NM-generalen.

Magni Skofteby vant NM i optometri i 2016. Blir du den neste til å motta pris, diplom og et nytt vandre-trofè av NM-general Hans Torvald Haugo på Kongsberg i april? (Foto: Dag Øyvind Olsen)
Slik foregår NM

Innledende runde finner sted i mars måned, og består av 50 spørsmål. De som kvalifiserer seg til andre runde, får en epost om det.

Runde to starter 1. april, og består av 50 nye fagrelaterte spørsmål – men disse må besvares på tid. De tre som til slutt står igjen med flest poeng, inviteres til finalen – som holdes på fagkonferansen til Norges Optikerforbund i slutten av april.

Finaledeltakerne må være påmeldt landsmøtet, og til stede på fagkonferansen finaledagen.

Her gjelder det å holde tunga rett i munnen og nervene under kontroll, for spørsmålene kommer på løpende bånd, og må besvares på tid – foran kolleger fra hele landet.

Det er faglig, og det er morsomt, og vinneren kan titulere seg Norgesmester i optometri i ett år – en tittel mange fremragende optikere har inkassert tidligere.

C-optikk er sponsor av NM, og har samarbeidet med Norges Optikerforbund om NM i flere år.

Foruten heder og ære, er premien  for NM-vinneren deltakelse og opphold på neste års fagkonferanse i Molde. Finaledeltakerne får dekket fagpakken neste år. 

NM-generalen har laget over 100 spørsmål til konkurransen, og han røper at de som har god kunnskap om syn, diabetes og bilkjøring vil stille skarpt. Mange av spørsmålene kommer inn på disse temaene.

Da er det bare å ha medlemsnummeret klart, og kjøre i gang!

Logg deg inn her!