NM: Tett i toppen

Innledende runde i NM i optometri er godt i gang! Foreløpig er det optikere fra c) optikk og Brilleland i tet! Barn og syn er hovedtema for NM såvel som for Fagkonferansen i Tromsø.

Det er alltid livlig og god stemning under finalene i NM i optometri. Her fra Kristiansand i 2016 (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Slik er status nå

Forutsetningen for å delta i NM i optometri er at man er medlem i Norges Optikerforbund, og du har resten av mars måned på deg til å ta del i innledende runde.

Status per 19. mars er at 46 optikere har deltatt og høyeste score er 82 prosent. Man må ha over 50 prosent riktige svar for å kunne gå videre til andre runde, som starter 1. april.

Det er en optiker fra c) optikk som leder, tett fulgt av to optikere fra Brilleland. Det er også disse grupperingene som har flest deltakere i innledende NM-runde.

I første runde kan du bruke så mye tid du vil. Tidsbruken varierer mye, fra et kvarter til 26 timer!

En del kan nok synes at spørsmål om barn og syn er vanskelige, for det er enkelte kunnskapshull som kan fylles – og det blir det gode muligheter for på Fagkonferansen i Tromsø.

Om en måned vet vi hvem som står igjen som finalister og kan kjempe om vandretrofeet, heder og ære foran kolleger fra hele landet!