OPPDATERT MED NETTSAK: Optiker oppdaget netthinneløsning

Et tilfeldig besøk hos optiker førte til at synet ble reddet. Det fortalte NRK radio tirsdag morgen. I innslaget fortalte Simon Dørheim om hvordan optikere kan avdekke netthinneløsning.

Simon Dørheim er styreleder i Norges Optikerforbund og han arbeider hos Krogh Optikk i Tønsberg (Foto: Dag Øyvind Olsen)

Ikke vent!

I innslaget fortalte bloggeren Line V. Sørensen om hvordan hun følte at et rullegardin gikk ned foran det ene øyet og at hun så prikker og lysglimt i synsfeltet.

Hun tok kontakt med optiker, og takket være rask reaksjon lå hun på operasjonsbordet noen timer senere. 

Optiker Simon Dørheim forteller i innslaget at optikere ser inn i øynene og kan oppdage unormale tilstander som rifter hull og blødninger.

I innslaget informeres det om at optiker kan henvise pasient videre til øyelege og følge opp, slik at pasienten får rask behandling.

Styreleder Charlotte Deijenberg i Glaukomforeningen sier det er minst like viktig å gå jevnlig til optiker for å få undersøkt øynene som å gå til tannlege.

Simon Dørheim sier at dersom man får symptomer som Line V. Sørensen, må man søke hjelp. Rask behandling er viktig ved netthinneløsning for å redde synet.

Les nettsaken hos NRK her

Du kan høre innslaget her, 15 minutter inn i sendingen