Øyestyrt TV-teknologi

Agent 007 har hatt det. Avansert jagerfly har det. Nå kan det snart kjøpes til TV’en: øyestyrt teknologi. Et nyutviklet TV-apparat bruker øynene som fjernkontroll. Et lite blunk kan være nok. Den nye teknologien er selvfølgelig spennende. Slik teknologi bør ha interesse for de med interesse for øyehelse.

 
Teknologien er per i dag ikke i kommersielt salg, men blir trolig det. Denne måten å styre et TV-apparat på vil kunne gjøre hverdagen enklere for bevegelseshemmede. Utviklingen av tekstmeldinger var ment for allmenne brukere, men har vist seg å være av betydelig fordel for hørselshemmede. Øyestyrt teknologi har liknende muligheter.

 

Tenk at fingeren i fremtiden ikke skal brukes på nettbrettene – men at øyestyrt teknologi blir måten å navigere på internett. Allerede i dag er det mange som opplever visuelle utfordringer med ulike typer skjermteknologi. Hva vil skje når øyestyringen kommer i tillegg? Blir dette bedre eller verre for brukerne? Svaret på dette vet vi ikke før dette er testet ut blant massene.

 

Les mer om teknologilanseringen av øyestyrte TV-apparater via nettsiden til VG-nett.