Øyesykepleie gjenoppstår

Etter ti års pause utdannes det igjen øyesykepleiere i Norge. Nå er studiet flyttet fra Oslo til Kongsberg, og på tirsdag er det åpen fremlegging av studentprosjekter.

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Først ut

Første kull øyesykepleiere uteksamineres på Høgskolen i Sørøst-Norge på tirsdag. Da er det åpen fremlegging av studentprosjekter, som også burde interessere mange optikere å få med seg.

Utdanningen har ikke eksistert i Norge siden 2006, og da lå den under Høgskolen i Oslo. Nå er det Institutt for optometri, radiografi og lysdesign ved Høgskolen i Sørøst-Norge som har hovedansvar for studiet, i samarbeid med Institutt for sykepleie- og helsevitenskap. 

Førsteamanuensis Vibeke Sundling er ansvarlig for etterutdanning ved instituttet, mens førsteamanuensis Tove Lise Morisbakk er emneansvarlig.

– Vi er stolte av å kunne si at snart har ni øyesykepleiere tatt denne utdannelsen hos oss, sier Tove Lise Morisbakk.

Den åpne presentasjonen og fagdagen innen øyesykepleie starter klokken 12. Blant temaene er hvordan øyesykepleier kan bidra til mestring hos pasienter med Makula degenerasjon, og hvilken rolle øyesykepleiere kan ha ved screening av Diabetes retinopati. Øyeprotese er også i søkelyset.

Sted: Auditorium Becker, Krona, Høgskolen i Sørøst-Norge

Tid: Tirsdag 13. juni klokken 1200-1340

Les om studiet her