Politikk og optikk

Hvordan tenker en helsepolitiker når han jakter på løsninger for morgendagens helsevesen? Det er tema for hovedinnlegget til stortingspolitiker Ketil Kjenseth (V) på fagkonferansen til Norges Optikerforbund.

Ketil Kjenseth er en politiker som brenner for bedre diabetesomsorg, og for at optikere skal få et løft. (Foto: Privat)
Helsevesen i endring

I årene som kommer, vil helsetjenestene endre seg. Vi blir flere eldre, flere kommer til å leve lenge med sykdom og plager som krever oppfølging av helsevesenet. Hva tenker en helsepolitiker på toppnivå om det? Og vil optikerens rolle bli endret, kanskje utvidet med flere oppgaver de neste årene?

Dette er noe av temaet for hovedinnlegget under årets fagkonferanse til Norges Optikerforbund. Det holdes på Kongsberg, lørdag 22. april.

Ketil Kjenseth siitter i dag i Helse- og omsorgskomiteen. Han er Stortingsrepresentant for Venstre i Oppland. Han har engasjert seg for bedre diabetesomsorg – og blant annet skrevet blogginnlegget «Et løft for optikeren og for forebygging av diabetes!».

I dette blogginnlegget skrev han blant annet at det er forsvarlig å la optiker følge opp diabetespasienter hvis det settes krav til kompetanse og sertifisering.

Nysgjerring på hva som kan være i vente? Da vil du ikke gå glipp av denne innlegget!

Generalsekretær og fagsjef Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund er glad for at Kjenseth kommer til årets store optikersamling.

– Han er en politiker som har vist vilje til å sette seg inn i optikernes arbeidshverdag, og som viser forståelse for en annerledes oppgavefordeling i fremtidens helsevesen.

Har du ikke meldt deg på årets landsmøte og fagkonferanse ennå? Ikke nøl, gjør det nå, og få anledningen til å velge et skreddersydd program etter dine ønsker – mens det ennå er plass. Mangler du invitasjonskode, sender du en epost til: synsinfo@optikerforbund.no

Klikk her for å komme til våre nettsider om landsmøte og fagkonferanse