Rigmor setter farge på fokus!

Rigmor Baraas er kjent for mange norske optikere som foreleser ved AFOS. Rigmor har sin optometriutdanning fra University of Machester der hun var ferdig i 1994. Dokorgraden (PhD) ble fullført ved samme universitet i 2002 etterfulgt av 3 år innen forsknin

Å se farger er å se:
Menn i Norge og Nord-Europa ser farger dårligere enn menn andre steder i verden. Forskere fra mange land er nå samlet på Kongsberg for å løse fargesynets mysterier. Dette er introduksjonen til nyheten om seminaret publisert via Newswire. Det å samle et slikt miljø på optikernes egen utdanningsinstitusjon er topp!
 

– Hele åtte prosent av den mannlige befolkningen i Norge er fargesvake, og det plasserer oss i verdenstoppen, eller på bunnen, om du vil, sier Rigmor i artikkelen. Det er genene som gjør at folk blir fargesvake. Blant de 200 000 nordmennene som har problemer med fargesynet, er under 10 000 kvinner. Norges Optikerforbund hadde i 2006 en pressemelding der det ble synliggjort at bruk av farger i undervisning i skolen er vanskelig i større grad for gutter enn jenter og at vi mente at dette burde skolen ha større forståelse for. Farger er mye brukt i undervisning også i dag. Utfordringen rundt dette belyses nå som sist.
 

Les pressemelding fra Newswire i forbindelse med ICVS ved å klikke her.
 

Les pressemeldingen fra 2006 ved å klikke her.
 

Som optiker skal du forvente en del fokus i media rundt fargesynsproblematikk i dagene som kommer. ICVS som avholdes på Kongsberg vil ikke gå upåaktet hen. Som praktiserende optiker er det smart å gjøre seg klar for spørsmål rundt fargesyn og visuell persepsjon de kommende dager og uker. Det er et mål i forhold til konferansen at ulike sider av denne vil bli belyst. Vi håper på mye godt mediefokus på synsfunksjonen i dagene som kommer!
 

Du finner mer informasjon om ICVS ved å klikke her.